Duurzaamheid

Duurzaamheid bij Arval

Tijdens mijn stage bij Arval ben ik erachter gekomen dat het een bedrijf is dat naar een groene wereld streeft. Om aan deze groene wereld bij te dragen doen ze verschillende dingen. Dit is mooi samen te vatten in het 3P-model oftewel People, Planet, Profit.

People:

Arval zet zich in voor het welzijn van haar medewerkers. Zo streven ze naar 40% vrouwen in de executieve functies. Dit zorgt voor gendergelijkheid op het gebied van leiderschap. Verder doet Arval mee aan een initiatief genaamd 1MillionHours2Help. Dit is een concept waarbij verschillende bedrijven meedoen om in totaal een miljoen uur aan vrijwilligerswerk uit te voeren. Arval heeft als doel om in totaal 50.000 uur aan vrijwilligerswerk bij te dragen. De werknemers die hier aan mee doen kunnen dit tijdens werktijd doen en krijgen gewoon doorbetaald. Hierdoor worden zij gestimuleerd om iets voor het goede doel te doen.

Planet:

Om milieubewust te zijn heeft Arval doelen gesteld op het gebied van hun voertuigen. Zo willen ze aan het einde van dit jaar de gemiddelde CO2-uitstoot verminderen met 35% en 350.000 elektrische voertuigen in hun vloot hebben. Ook biedt Arval verschillende duurzame oplossingen voor vervoer. Zo hebben zij elektrische fietsen in de lease als nieuw concept. Ook doen ze aan deelauto’s om de ecologische voetafdruk te verkleinen.

Profit:

Voor Arval is het doel om meer winstgevend te worden op een duurzame manier. Om dit te kunnen doen hebben zij voor zowel zichzelf als andere bedrijven een STAR-methode ontwikkeld. STAR staat voor Strategic Transformation trough Actionable Recommendations. Hiermee is het makkelijker om mee te groeien met de snel veranderende mobiliteitsmarkt. In deze markt zijn een aantal uitdagingen zoals stijgende kosten, veranderende regelgeving en verwachtingen van medewerkers. 

Overige duurzaamheid binnen Arval

Naast de mobiliteitsoplossingen die Arval aanbiedt, wordt er op kantoor zelf ook veel gedaan aan duurzaamheid. Zo liggen er op het dak van het gebouw in Houten zonnepanelen, waarmee een groot deel van het pand van stroom wordt voorzien. Dit laat goed zien dat Arval niet alleen klanten helpt verduurzamen, maar ook zelf verantwoordelijkheid neemt.

Ook wordt duurzaam reizen onder medewerkers gestimuleerd. Zo is er een app waarin collega’s hun gefietste kilometers bij kunnen houden. Op deze manier worden mensen gestimuleerd om vaker met de fiets naar werk te komen in plaats van met de auto. Hier worden dan ook regelmatig acties aan gekoppeld, zoals winacties of gezamenlijke fietsdoelen.

Daarnaast wordt er op kantoor veel gelet op afvalscheiding en het verminderen van papiergebruik. Overal staan verschillende afvalbakken om goed te kunnen scheiden en er wordt zo veel mogelijk digitaal gewerkt. Ook wordt er gelet op zo min mogelijk printen en juist zoveel mogelijk doormailen om het papiergebruik te verminderen. Door al deze kleine dingen werkt Arval toch groots mee aan het verbeteren van de duurzaamheid.